Quick Release til cykel hjul

Et cykelhjul med quick release er uundværligt, hvis man af og til benytter sig af en hometrainer. En quick release er en samlet kombination af en bolt og en møtrik til et cykelhjul, som har et håndtag, der fungerer på samme måde som en møtrik gør. Men fordelen med et quick release er, at man ikke skal stå og skrue i nær så lang tid, som man skal, når man skruer en møtrik på og desuden, så skal man ikke benytte værktøj for at montere en quick release.

Med en quick release kan man derfor lynhurtigt skifte hjul, sadel eller andre genstande og dette er også en af grundene til, at specielt cykelryttere er meget glade for quick release i forbindelse med cykelløb. Hvis man har en punktering, så kan man udskrifte sit hjul meget hurtigere, end hvis man kørte med et cykelhjul uden quick release, da man så ikke kun skulle benytte længere tid på at skrue, men desuden skal man også først finde sit værktøj frem, hvis man ikke har et hjul med quick release. Derfor ses quick release både i brug til mtb og til landevejscykler.

En quick release koster ikke ret meget – du kan fx købe nedenstående hos cykelpartner til kun 25 kr.

Men hvis man gerne vil have fat i noget gejl til sin cykel, så kan man gå på udkig efter cykel lir fra fx KCNC, som fx laver disse flotte farvede quick release.

Man kan naturligvis få KCNC quick release til både MTB og racercykler.

Hvis man går meget op i vægt, så er det desuden vigtigt, at alt på ens cykel vejer så lidt som muligt og derfor vil man også se, at rigtig mange forhandlere af cykeludstyr oplyser vægt på de cykeldele, som skal benyttes til racercykler og til en vis grad også til mtb. Det er naturligvis ikke så vigtigt at holde vægten nede i forhold til sin hometrainer, men da cyklen også benyttes til andet, så kan man lige så godt have vægten med i sine overvejelser.