Træningsprogram

Træningsprogram til hometrainer.

Et godt træningsprogram til hometrainer er altafgørende for, om man får sin hometrainer brugt og om man får den brugt korrekt i forhold til, hvad man ønsker at opnå med sin træning.

Det er ikke nok, at man farer ud og køber sig en god hometrainer, hvis man ikke har en nøje plan for, hvordan man vil brug den. Dette gælder ikke kun de rytter, som gerne vil styrke deres evne til at køre op ad bakke eller gøre deres udholdenhed bedre. Hvis du som motionist gerne vil have noget ud af din hometrainer, så skal du også sørge for, at du får lavet dig et træningsprogram, så du har en klar plan for, hvornår du skal træne, hvilken form for træning du skal lave og i hvor lang tid.

Hvis du har nogle helt specielle ønsker for, hvad du vil styrke dig selv i med din træning på din hometrainer, så kan du måske finde et træningsprogram, som passer til dig her. Der er masser af eksempler på, hvordan man bør træne bakketræning og meget andet og det hele er angivet med tider og pauser.

Lav dit eget træningsprogram.

Hvis du som motionist bare gerne vil holde din form ved lige, så kan du selv planlægge dit træningsprogram ved at tage udgangspunkt i dit nuværende niveau. Tag en tur ud på cyklen og skriv ned undervejs, hvor lang tid du kører fx op af en bakke og hvad kadence du kører med. Hvis du ikke har mulighed for at måle kadence, så kan du måle din puls og tage udgangspunkt i den. Skriv ned når du kommer til en bakke og skriv igen ned på toppen af den, så kan du lave et træningspas, som tager 100% udgangspunkt i den træning, som du er vant til. Når du har kørt træningsprogrammet et par gange, så kan du sætte dig ned og tage stilling til, hvor du gerne vil opnå forbedringer. Du kan lave en plan om, at om 14 dage, så skal du køre ”bakken” et halvt minut hurtigere eller med 5% større kadence m.m. På den måde kan du hele tiden forbedre dit program og gøre dig selv bedre og programmet mere og mere krævende.

Hvis du har et træningsprogram, som du gerne vil dele med andre, så er du velkommen til at sende det til os via kontaktformularen og så offentliggør vi det her på siden. Det skal dog være et program, som du selv har lavet og som ikke findes andre steder på internettet.

Uddannelsesprogrammer

Når man er med i online cykelnetværk, så giver en del af dem også mulighed for at hente færdige træningsprogrammer til din hometrainer træning.
Fx hos Bkool kan man få specielt tilpassede træningsprogrammer baseret på, de oplysninger som man selv har opgivet til dem og analyser foretaget på de træningspas, som man har udført og oploaded til deres online cykelnetværk.