Hometrainer

Hvad er en hometrainer og hvad bruges den til?

En hometrainer er en hjemmetræner til cykling. Mange cykelryttere holder deres form ved lige vinteren igennem ved at køre mountainbike, men dette træner ikke de grundlæggende ting, som skal trænes ved landevejscykling. Da en racercykel ikke er beregnet til at køre på i vådt og glat føre holder mange cykelryttere derfor deres form ved lige indendørs i stedet for og en af de foretrukne metoder til dette er ved brug af en hometrainer.
En hometrainer er et redskab hvor man kan spænde sin cykel fast i og cykle, som var man ude i naturen. En hometrainer kan fås i prisklasser lige fra under 1000 kr. og helt op til tocifrede tusinde og man får naturligvis helt forskellige redskaber afhængig af den pris, som man er villig til at betale.
en hometrainer består af en “ramme”, hvor man kan spænde sin cykel fast i. Denne ramme skal være solid og stabil, hvis man skal blive glad for den og få noget ud af sin træning. Hvis man har nogle seriøse mål for sin træning, er det derfor ofte ikke tilrådeligt, at man går ud og køber en billig hometrainer i Bilka, Harald Nyborg eller lignende steder. På en hometrainers ramme sidder der en modstandsenhed, hvor man sætter cyklens baghjul ind i. Denne modstand kan fungere på mange måder, men oftest er det en magnetmodstand. Den største fordel ved at benytte sig af en magnet er, at den ikke skaber fysisk kontakt og derved mindsker man slid på både cykel og hometrainer.

Hometrainer, Kondicykel eller Spinningcykel?

Hvorfor køber man sig så ikke bare en kondicykel, er der nok nogle der kommer til at tænke, men det er der en overordnet rigtig god grund til. En kondicykel kan ikke justeres ret meget og ofte kan den kun justeres i højden. En cykelrytters egen cykel er købt og designet efter både længde, højde og foretrukken sidestilling og dette kan ikke genskabes på e kondicykel. Nogle cykelryttere benytter sig også af spinning til at holde formen ved lige og dette er også en rigtig god motionsform, men den afgørende forskel på alle andre metoder til vintertræning og en hometrainer er det tidsmæssige aspekt i træningen. En hometrainer er beregnet til at træne lange pas på og gerne helt op omkring 3 – 4 timer, som en landevejsrytter ofte kører. Når man skal træne så længe af gangen, så er man nød til at benytte sig af et træningsredskab som er tilpasset den enkelte bruger. Dette tilbyder en hometrainer og dette er også det som gør den så enestående i forhold til alle andre metoder til at træne cykling indendørs i vinterhalvåret.
Mange tror, at en racercykel udelukkende er lavet, så både rytter og cykel skaber mindst mulig vindmodstand, men det er bestemt ikke tilfældet. Naturligvis spiller dette parameter en rigtig stor rolle, men det hjælper jo ikke noget, hvis en landevejscykel er optimeret så meget, at rytteren ikke kan holde til at køre på den i ret lang tid. Derfor er cyklen lavet, så den skåner rytterens krop mod overbelastning samtidig med, at man sidder så optimalt som muligt i forhold til vind. Når man benytter sig af en hometrainer til sin vintertræning, så kan man derfor træne alle de rette muskler i forhold til sin cykeltræning, da man sidder på den samme måde, som man gør hele sommeren. Hvis man benytter sig af en spinningcykel eller af en kondicykel, så sidder man på en helt anden måde og derved kan det ikke undgås, at man træner nogle andre muskler. Det er naturligvis nogenlunde de samme muskelgrupper, som bliver trænet, men det vil aldrig blive helt det samme, hvis man ikke kan indstille cyklen til at være magen til sin træningscykel.

Her finder du en liste over de artikler på denne side, som kun handler om hometrainere.

https://hometrainer.dk/elite-hometrainer-traeningsruller/
https://hometrainer.dk/hometrainer-billig-udsalg-tilbud-test-pris/
https://hometrainer.dk/billig-hometrainer-video-interaktiv-pc-test-hometrainer/

Skriv et svar