Elite hometrainer – træningsruller.

Hometrainer eller træningsrulle fra Elite. Hvad gør Elite Hometrainer eller Elite træningsrulle god i forhold til andre producenter af træningsudstyr til cykling indendørs?

Firmaet Elite laver blandt andet hjemmetrænere også kaldet hometrainers, spinningcykler og cykelkufferter. Elite er et Italiensk firma, der består af forskellige cykelentusiaster, som står for ideer og test af produkterne.

Elite hometrainer.

En hjemmetræner fra Elite er en maskine til at dyrke cykling indendørs med. Med en hjemmetræner til cykel, kan man benytte sin egen cykel indendørs og på den måde holde sin træning ved lige i vinterhalvåret. En elite hometrainer ligger i den billige ende af skalaen for hjemmetrænere og alligevel får man meget for sine penge ved at købe en billig Elite træningsrulle eller hometrainer. Fra producenten Elite finder man flere modeller af hometrainers fordelt over både billige og dyre kvalitets modeller. Fordelen ved en hometrainer i forhold til en træningsrulle er, at man på en hometrainer har cyklen spændt fast og man kan derfor køre nogle noget længere træningspas, hvor man på en hometrainer kører med høj kadence og derfor ikke kan køre nær så lang tid. Elite laver flere modeller af hometrainere og de ligger i meget forskellige prisklasser lige fra omkring 1000 kr. og helt op til priser på over 10.000 kr. Desuden er der meget forskel i pris på Elite hometrainer og man skal derfor se sig godt for, inden man beslutter sig for at købe. Hvis man fx vil have en Elite RealPower hometrainer, så kan man desuden med fordel tjekke nettet ud for gode tilbud, da man ofte kan finde disse topmodeller på udsalg.

Elite træningsrulle.

En træningsrulle fra Elite er en anden form for redskab til at træne cykling indendørs. En træningsrulle kender de fleste fra opvarmningen til de professionelle løb, hvor man ofte ser cykelryttere sidde og varme op på en træningsrulle med deres racercykel. På en træningsrulle skal man ikke spænde cyklen fast som man skal på en hjemmetræner, men man cykler bare ovenpå rullerne, som så ruller rundt under hjulene.
Hvis man vælger at investere i en Elite træningsrulle, så får man en god og billig træningsrulle af god kvalitet, som man kan benytte i mange år. Fordelen ved en Elite træningsrulle frem for nogle af de andre billige mærker er, at Elite laver lette træningsruller i gode og stærke materialer og benytter ikke det billigste materiale til ruller, men beklæder deres ruller med et godt slidstærkt og lyddæmpende materiale af termoplastik og desuden laver Elite også sammenklappelige træningsruller. En anden fordel ved Elite træningsruller er rullernes udformning med en lille kan yderst, der gør at man ikke så let kommer til at køre af rullerne. Når man skal starte ud med at øve sig i at køre på rullerne, så kan det være en fordel at starte ud med at køre i en dør, så man kan benytte karmen til at skubbe fra på, så man kommer ind på plads igen. Man finder dog forholdsvis hurtigt balancen og kan køre ude i det fri. På en træningsrulle træner man det runde tråd og man bliver med det samme opmærksom på, hvis man ikke holder det, da dette øjeblikkeligt vil ødelægge ens balance. Man kan med stor fordel kombinere de to former for indendørs cykeltræning, så man både holder den gode form ved lige ved de lange seje træningsture på hometrainer og de gode balance og det runde tråd med træningsruller til sin cykel. At benytte begge former for hjæmmetræing medfører dog både økonomisk og fysisk plads, da man ikke blot skal finde fysisk plads til træningen, men også skal finde opbevaringsplads. Selvom at man kan få mange sammenklappelige træningsruller, så optager ruller til cyklen stadig plads, som for nogen kan være svær at finde.

Skriv et svar