Hometrainer – cykeltyper og størrelser

En hometrainer kan benyttes til både mountainbikes og til racercykler. Der er kun ganske få ting, som er afgørende for om en cykel kan bruges i en hometrainer og en af dem er, som man har en hjulstørrelse, som gør at hjulet passer ind i din hometrainer.

Hometrainer til 29″ hjul

Langt de fleste hometrainere bliver i dag lavet til at passe hjul fra en størrelse på 24” og op til og med 29” og dermed kan langt de fleste cykler benyttes. Men man skal dog være opmærksom på, at der stadig en nogle hometrainere, som ikke kan bruges til fx mtb med 29” hjul. Så hvis du har en 29” – så skal du huske at sikre dig, at den hometrainer, som du anskaffer dig også kan benyttes til så store hjul.

Quickrelease og hometrainer

En anden ting der er rart at have på ens cykel, hvis man regelmæssigt skal benytte den til hometrainer er quick-release eller hurtigspænde, som mange også kalder det. Hvis cyklen har quick-release, så kan man meget hurtigt sætte den fast i sin hometrainer, hvorimod at man skal have fat i værktøj, hvis den ikke har.

Hvis man overvejende benytter sin hometrainer til racercykel og til vintertræning, så betyder det ikke så meget, om cyklen har quickrelease, da de fleste ikke benytter deres racercykel i løbet af vinteren alligevel. Men hvis man fx benytter den til opvarmning inden løb, så er det ikke optimalt, at man skal til at have fat i alt for meget værktøj for at sætte sit hjul på igen. Og da man alligevel helst skal køre med hometrainerdæk, så skal man alligevel have fat i to baghjul til cyklen og så kan man lige så godt købe et quick-release ved samme lejlighed.