Tacx Vortex Smart hometrainer

Tacx Vortex Smart er et rigtigt godt alternativ til Bkkol Pro 2015. Mange tror, at der er kommet en Bkool 2016 model, men dette er ikke tilfældet og derfor vælger vi at sammenligne Vortex fra Tacx med Pro 2015 modellen. De to modeller byder i store træk på rigtig mange af de samme features og ligger i samme prisleje og den største forskel ligger nok i softwaren, hvor Tacx kun kan bruges på tablet eller telefon, hvis man ikke vil inverstere i ekstra software. Hvis man i forvejen bruger sin hometrainer overvejende på en af disse enheder, så er det naturligvis ikke nogen udfording, men hvis man kun er i besiddelse af en en windows pc, så giver det udfordringer. En af de helt store forcer for Bkool har i de seneste år været deres kommunity og deres software og med den nye speciel edition fra Tacx har man mulighed for at benytte sig af 3 parts software. Med andre ord har man muligheden for at få det bedste fra to verdener, da man kan vælge at benytte sig af Bkools software, som har et ekstremt godt ry. Desuden har brugerne de store fordel ved at benytte sig af Bkools software, at den er meget billigere end mange andre forhandlere af hometrainers software.

Kvalitet fra ende til anden

Tacx Vortex Smart er lavet af to dele – dels selve hometrainer stativet og dels af motoren. Tacx går ikke så meget op i om hometraineren er let og nem at håndtere. For dem er det langt vigtigere, at man får en god hometrainer, som står godt og stabilt og dækker sin primære opgave, som er at skabe en god træningssession for brugeren.

Mulighed for at stå op

Rigtig mange hometrainere giver ikke brugeren muligheden for at stå op op træne. I mange år var det faktisk mere eller mindre kun Kinnetec, som gav den mulighed, da alle andre hometrainere holdt cyklerne så hårdt fast, at den gav et ubehageligt vridt i knæ og andre kropsdele, for at kompensere for den fastlåste cykel. Men med ny teknologi giver Tacx nu også denne mulighed. Noget som mange vintertrænere har efterspurgt længe.

Elektronisk motor

Da Tacx har lavet Vortex Smart med elektrisk motor, får man både en stabil modstand på 950 Watt, som dækker behovet for langt de fleste til både opvarming og som træningsmaskine for at holde formen ved lige i løbet af en kold og ikke særlig cykelvenlig vinter i Danmark.

Realistiske stigninger

På Vortex fra Tacx får man en meget realistisk fornemmelse af at bevæge sig i kuperet terræn og med muligheder for at simulere op til 7% stigning, kommer man ikke ind i helt urealistiske situationer. Simuleringen af en stigning foregår ved, at den elektriske motor øger modstanden på bremsen og derved skabes der en øget rullemodstand for cyklens baghjul. Når man benytter sig af en interaktiv hometrainer med tilhørende software, så sker der automatisk og en gradvis forøgelse af modstanden. Dette føles meget realistisk i forhold til hometrainere, hvor modstanden øges ved at benytte sig af cyklens gear til at simulere ændringer i terræn.