Forskellige fordele og ulemper ved softwaren fra de forskellige producenter af hometrainere.

Der er findes mange producenter af hometrainere og der er rigtig mange for og imod ting, som man hele tiden skal tænke over. Førhen var det mest selve konstruktionen af hometraineren, at man skulle være opmærksom på, mens man i dag bestemt skal have et meget vågent øje til, hvilket stykke software der følger med til hometraineren eller hvad man alternativt har mulighed for at tilkøbe, hvis man ikke vil bruge det, som oprindeligt følger med.

Prisen på softwaren

Førhen var man meget opmærksom på indkøbsprisen. Denne er ikke blevet irrelevant, men den er op et eller andet niveau blevet lidt sekundær, fordi en af de ting, som man i højere og højere grad sætter pris på, et det community, som man får adgang til og hvilke features man tilbydes via sit software. Og i langt de fleste tilfælde så er man afhængig af en abonnementsløsning, når man taler om software til hometrainere.
Derfor kan en sparet tusse i indkøb være en rigtig dårlig ide, hvis man kommer til at betale 50 kr. ekstra pr. md. for at bruge softwaren.

Det bedste software til hometrainere

I skrivende stund er det mest eftertragtede stykke software til hometrainere fra Bkool. Dette skyldes dels, at de har lavet et ganske hæderligt og stabilt produkt. Den anden grund til deres store succes er, at de har lanceret et af markeds billigste løsninger, som stadig har en høj funktionalitet. Bkool har lukket op for deres api og derfor kan man bruge deres software til flere forskellige former for hometrainere og fx har Tacx taget muligheden til sig og derfor giver deres nyere modeller mulighed for at koble op på 3 parts software.