Billig hometrainer vs dyr hometrainer

Skal man vælge en billig eller en dyr hometrainer?

Det er der ikke noget entydigt svar på, fordi det kommer i meget høj grad an på, hvad man skal bruge sin hometrainer til.

Hvem har brug for en billig hometrainer?

Hvis du skal bruge din hometrainer til at få kørt lidt km i benene i løbet af vinteren og ikke stiller de store krav til støjdæmpning, så kan en af de billige hometrainere være et ganske udmærket valg. Det samme gælder, hvis du blot bruger din hometrainer til at varme op på før løb og eller til at rulle af på efterfølgende.
En billig hometrainer er typisk med magnetmodstand og ikke alle kan justeres i modstanden. Dem som kan, kan man typisk skifte mellem 3 – 6 modstande via en skifter, som man sætter på sit styr. Sådan en hometrainer kan som sagt godt bruges til vintertræningen, men den giver ikke de store udfordringer eller muligheder for at måle og målsætte sin træning. Men hvis man bare gerne vil have en billig hometrainer, så kan den sagtens bruges.
Kvaliteten på de bilige hometrainere er oftest rigtig fine og det er ikke her, at man ser den store forskel i forhold til de dyrere trænere. Der findes naturligvis også for billige hometrainere, men hvis du holder dig til de kendte mærker, så går det ikke helt galt.

Hvad får man i de dyrere modeller?

Teknik, teknik og teknik. Hvis du køber en dyrere model, får du ikke en mere holdbar model. Du får bare en træner, som er mere stabil og som har mulighed for, at du kan opsætte mål og måle dine præstationer.
Fx kan du til en af de lidt dyrere indendørs trænere få kadencemålere og nogle gange følger de også med selve træneren. Det sidste nye indenfor hjemmetrænere er, at man kan benytte sig af video sessioner, så kan på en skærm kan køre mod andre og på den måde konkurrere og få en langt sjovere tur ud af det.
Desuden byder en dyrere hometrainer også på en lang række andre tiltag, som sikrer dig, at du har så stabil en hometrainer som muligt og desuden så får du langt mindre støj for pengene end hvis du fx købe en Elite Muin