Tacx

Tarx hometrainer er en prisbillig hometrainer, som udemærker sig ved at være af høj kvalitet til en rigtig fornuftig pris. Tarx laver interaktive hometrainere også kaldet for Smart trainer. Modstanden skabes på de fleste modeller via en elektro-bremse, som kræver 220 volts tilslutning. Hometraineren er af middel kvalitet og kan derfor bruges af langt de fleste, som vil have en god maskine til at holde sig i form på og man kan opnå en modstand på maksimalt 950 watt.

Tacx kommunity og app

Der er rigtig mange muligheder for at udnytte de smarte funktioner online og hometraineren kobles hurtigt og let op via din tablet eller telefon med Tacx Cycling App. Maskinerne fra Tacx er trådløse og kan for de flestes vedkommende bruges enten via Ant+ eller via almindelig bluetooth.

Appen til at koble din Tacx op med et naturligvis gratis og den kan bruges til både IOS og til Android. systemer.
Det online kommunity giver mulighed for at man kan aflæse mange forskellige data, som fx hastighed, watt, kadence og alt sammen kan man se som en dynamisk kurve, der hele tiden viser de seneste data.

Tacx software

Tacx har haft deres interaktive cykeltrænere på markedet i mange år efterhånden og det betyder at deres software igennem mange omgange er blevet udbygget med mange nye funktoner og af mange af de andre producenters børnesygdomme i deres software er meget begrænset og at man får et rigtigt godt og stabilt stykke software, som altid fungerer.

Tacx hometrainer til racer og mountainbike

Der findes indenfor Tacx modeller til både racercykler og til mountainbikes, men andre modeller kan håndtere begge cykelstørrelser. Hvis man kører på 29” mtb og gerne vil bruge sin almindelige fælge, så skal man blot være opmærksom på, at det ikke er alle hometrainere, som kan håndtere dette. Men hvis man er faldet for en bestemt model, så kan man for ret få penge købe et andet baghjul og sætte på sin cykel. En anden løsning er at købe en hometrainer, af den model hvor man skal tage baghjulet af og montere cyklen på hometrainerens kassette.

Ruter til Tacx

Med den virtuelle træner fra Tacx får man et bredt udvalg af populære ruter fx Montagna, downhill Valley i Amerika og Valleggio i Italien. Desuden kan man finde mange gode og flotte film med rigtig gode cykel klassikkere, cykelture og etaper. Man kan desuden genopleve sine egne ture via Google Earth når man skal ind og sidde i kælderen i de kolde vintermåneder.

Andre fede features

Man kan også via det virtuelle program finde uddannelsesprogrammer og man kan gennemgå forskelige fitness test for at finde ud af, om man er i form eller om man holder formen fra sidste test.
Softwaren giver også mulighed for at konkurrere mod sine egne bekendte eller holdkamerater. Men man kan også finde nogle online og hoocke op med og køre mod.

Historien bag Tacx

Det hele startede tilbage i 1935, da Koos Tacx blev født. Allerede i en meget tidlig alder viste han en stor interesse for cykelsporten og han kom derfor ret tidligt til at høre til i en cykelklub og allerede da han var 22 år gammel blev han selvstændig og ejer af en forretning. Denne forretning var naturligt nok en cykelbutik, hvor han ret tidligt startede ud på at fremstille cykeldele. Og i løbet af nogle år blev cykelbutikken udvidet med en fabrik, som naturligvis også producerede cykeldele.

Tacx interesse for cyklingen var stor og han cyklede blandt andet fra Alkmaar til Heemstede bare for sjov. Hans store beslutsomhed konbineret med hans talent, gjorde at han opnåede sit mål om, at han rigtig gerne ville skabe en virksomhed, der fabrikerede kvalitets cykeldele, som var anerkendt hos både de professionelle og hos den almindelige amatør cyklist i motionsklubberne verden over.

Så uanset om du besidder en racercykel til at drøne landevejen tynd med, eller om du har en mountainbike beregnet til de uvejsome stier i skoven eller på bjerget, eller om du er en amatør motionscyklist eller er en professionel, så vil Tacx gerne kunne byde dig på produkter, som kan dække dit behov og som kan leve op til både dit krav til kvalitet og prisniveau.

Tacx bestræber sig på at have cykler til alle og vil derfor gerne dække dit behov for at komme i form, give dig muligheden for at nå dit mål om at forbedre dine egne tider eller blot at opnå dit fulde potientale uanset dit niveau eller udgangspunkt. Så i sortimentet fra Tacx finder du udstyr og muligheder, som kan hjælpe dig til at holde din form ved lige, forbedre din træning og give dig de maksimale muligheder for at cykeltræne uanset vejr og vind.
Når Tacx udvikler nye produkter gør de det ikke blot på gefühl. Der ligger mange års erfaring bag og de kobler sig hele tiden op med nogle rigtig dygtige og professionelle cykelryttere og andre atleter, som kan komme med den nyeste viden og ønsker til produkterne, så man hele tiden får produkter og software, som er tidssvarende og til fulde lever op til tidens trend og forventninger.
Nogle af de personer, som har været med til at udvikle produkterne fra Tacx er Cunego, Flecha og Freire, som alle er proffessionelle folk, der kun vil have de bedste produkter, som kan hjælpe dem til at yde deres bedste og til at give dem det tekniske fordele i forhold til deres konkurrenter. Og derfor finder du hvert år en kollektion af nyskabende produkter fra Tacx, som på hvert deres område er nyskabende og i høj kvalitet.
Tacx er mest kendt for deres hometrainere, specielt for deres Virtual Reality trænere, deres enestående software og for deres cykel simulatorer. Men de bør også nævnes for deres arbejdsstande (reparationsstativer), drikkeflasker og flaskeholdere og for deres cykelværktøj.

Med en Tacx cykeltræner vil du se dig selv blive bedre og bedre dag for dag med et let grafisk overblik på din skærm og du vil opleve en forbedret hastighed og kadence på alle niveauer. På skærmen kan du ikke blot se dine egne resultater for denne gang, men du kan også se dine holdkameraters eller dem som du konkurrerer mod og du kan holde øje med, at du ikke blot slår din egen bedste tid men også deres.

Så her har du ikke blot mulighed for at skulle kæmpe med dig selv, men du har også muligheden for at finde motivationen ved at kunne slå en tid fra en af dine holdkamerater og mon ikke også, at det giver en rigtig god mulighed for at vinde håneretten for en kortere eller længere periode…

Husk at du på en Tacx hometrainer på såvel som alle andre hometrainere anbefales at bruge en træningsmåtte for at beskytte dit gulv og for at mindske vibrationer.