Træning af kondition og styrke med en hometrainer

Hvis man skal være en god cykelrytter, så skal man både have styrke og udholdenhed og en hometrainer er en rigtig god måde at kombinere disse to ting på.

Konditionstræning med en hometrainer

Jo bedre man kan gøre sin kondition, jo bedre bliver lungernes evne til at optage ilt og samtidig styrkes ens hjerte det bliver stærkere og dermed kan det pumpe mere blod rundt i kroppen. På en hometrainer kan man lave meget lange træningspas og hvis man gerne vil have en god udholdenhed, så hjælper det ikke noget, at man træner i 15 -30 minutter. Hvis man virkelig vil ind og forbedre sin kondition, så skal man have lange træningssessioner, hvor man har en mere stabil puls og ikke går efter en stor maxpuls. Da en hometrainer holder cyklen fastlåst, så kan man sidde på en hometrainer i lige så lang tid, som man kan på sin cykel og derfor er en hometrainer genial til brug til konditionstræning.

Hvordan opnår man styrke og kondition

Når man dyrker en hvilken som helst form for sport skal musklerne bruge mere ilt og mere energi og dette gælder naturligvis også indenfor cykling. Ilten og energien tilføres igennem blodet som strømmer til musklerne og jo mere ilt ens lunger kan optage og jo mere blod ens hjerte kan pumpe rundt i kroppen, jo bedre kondition kommer man i, da man får de optimale forhold for at opbygge muskler. Jo mere man træner sine muskler, jo bedre bliver disse til at udnytte kroppens energi, sukker eller i nogle tilfælde kroppens fedtreserver. Samtidig med at musklerne bliver bedre til at optage energi og ilt, så bliver de også meget bedre til at restituere sig. Når muskler restituerer sig, så betyder det, at de skal have affaldsstofferne fra den udnyttede energi ledt væk fra musklerne igen. Muskler som ikke bliver brugt ret meget, er ikke særlig gode til at få transporteret affaldsstofferne væk igen og det er det, som rigtig mange af og har mærket som meget ømme muskler, når vi lige pludselig har dyrket en eller anden form for sport, som vi ikke har begivet os af sted med i lang tid. Når man oplever disse meget ømme muskler, så er det kroppens signal til dig om, at du skal holde dig lidt i ro, fordi kroppen eller musklerne ikke kan nå at komme af med alle affaldsstofferne igen. Efterhånden som musklerne bliver trænet, bliver musklerne bedre til at fjerne affaldsstoffer og til at optage de vigtige bestanddele der er nødvendige for at udvikle sig og ens stofskifte og kondition forøges.