Montering af cykler i hometrainere

Der findes flere forskellige måder at montere sin cykel i en hometrainer på. På langt de fleste vil man montere cyklen med fælg via en stikaksel i cykeltræneren, mens man på andre modeller vælger at afmontere cyklens baghjul og montere cyklen direkte ind på en kassette, som sidder på hometraineren.
Der er fordele og ulemper ved begge måder at montere cyklen på.
Den billigste løsning er oftest, at man spænder cyklen fast i hometraineren med en stikaksel. Men den løsning giver lidt forskellige udfordringer på anden vis. Der er to former for montering af cyklen på denne måde. Enten bruger man cyklens og rytterens vægt til at holde cyklen på plads og alternativt monteres cyklen ved fastspænding og derefter presses rullen mod cyklens baghjul og spændes derefter fast.

hometrainer

Begge former for fastspænding på denne måde vil give et tab i watt og vil give nogle slip mellem dæk og rulle, som er yderst ubehagelige og som skaber upræcise wattmålinger. Specielt modellen med at lade cyklens vægt holde cyklen på plads på rullen giver slip og unøjagtigheder, da presset mod rullen vil være varierende alt efter rytterens placering på cyklen. Og på denne type montering vil det være tilnærmelsesvis umuligt at træne stående.
Ved montering ved at presse hometrainerens rulle fast mod cyklens bagdæk, vil rullemodstanden være mere stabil, men hvis man vælger at træne stående, som denne type hometrainer giver mulighed for, så vil man også kunne opleve slip og unøjagtigheder.
Den sidste type montering er via en kassette på cyklen. Denne form for montering giver en helt stabil modstand og vil også være helt stabil ved træning af sprint stående. Ulempen ved denne form for montering er klart, at man skal bruge sin kæde til to forskellige kassetter og hvis man vælger at skifte sin kassette på cyklen, med overvejende sandsynlighed også er nød til at skifte kassetten på hometraineren. Men foruden den stabile modstand, er der også en række andre fordele ved at benytte denne form for hometrainer – fx behøver man ikke tænke i et ekstra baghjul, hometrainerdæk m.m.