Hvordan kommer man i gang med at træne på hometrainer?

Hvis man skal i gang med at træne på hometrainer, så skal man naturligvis i første omgang have fat i en hometrainer. Der findes masser af guides til, hvilken hometrainer der kan hvad og hvilke anbefalinger, der er på området sådan helt teknisk.

Denne artikel vil i stedet dreje sig om, hvordan man helt konkret får taget hul på træningen på hometrainer, så man ikke blot får det prøvet og så har maskinen stående og samle støv resten af dens dage.

Og et af de vigtigste ting i denne proces er, at man ikke starter op helt alene. Det er for de fleste ikke anbefalelsesværdigt.


Det sociale

Det sociale aspekt er for nogle et af de vigtigste parametre for, at de får succes med deres nye træningsform. Nogle mennesker fungerer simpelthen bare bedst, hvis der er nogen, som svinger pisken lidt over dem for ikke at springe over og for andre finder de inspiration i konkurrenceelementet i, at man ikke bare sidder og kører alene. Begge former for fællesskab kan i dag afdækkes uden at man behøver at være fysisk sammen med andre mennesker, når man træner. Der findes en lang række af smarte hometrainere, også kaldet for interaktive hometrainere, hvor man virtuelt kan sidde og træne sammen med andre hjemme fra sin stue. Du kan læse mere om interaktive hometrainere her.

Fællesskabethttp://hometrainer.dk/virtuelle-hometrainere-software/

Hvis man vælger at træne fysisk sammen med andre eller blot virtuelt, så bliver man automatisk en del af en større eller en mindre gruppe. Dette fællesskab har også meget at sige for, om man bliver ved med at træne. Hvis man vælger at træne virtuelt fx med Bkools simulator, så får man også adgang til et fællesskab med mange andre mennesker. Desuden har man vi Facebook mulighed for at tilmelde sig en masse forskellige grupper og være med i fællesskabet der. Det giver for de fleste en stor motivation til lige at give den en ekstra skalle på hjemmetræneren.

Læring

Hvis man går ind i et fællesskab af denne type, så vil man opdage, at der er rigtig mange, som meget gerne vil hjælpe. Så man får lige pludselig adgang til en masse mennesker, som ligger inde med en masse erfaring og de vil i langt de fleste tilfælde hellere end gerne dele ud af den. Så på den måde kan man selv få en masse viden og erfaring – uden at man skal skaffe sig den på normal vis ved at lære af sine fejl.

Så inden du køber en hometrainer, så overvej om der er mulighed for, at du kan få en træningspartner eller om du måske skal gå ind i et af de virtuelle univers. Hvis du vælger det sidste, så vær opmærksom på, at det ikke er alle producenter af hometrainere, som giver adgang til hinandens univers og software og at du derfor skal undersøge, om eventuelle træningspartnere bruger en maskine, som kan snakke sammen med den, som du har tænkt dig at købe. Hvis den ikke kan, så kan I ikke træne sammen og så skal du enten finde andre at træne med, eller vælge at købe en anden model hometrainer.

Tips til at blive ved med at træne

Når man har fået sig taget sammen til at komme i gang med at træne, så kan det være noget af en kunst at holde sin træning ved lige og finde motivationen til det blive ved. Vi har tidligere skrevet nogle gode råd til, hvordan man helt lavpraktisk kan optimere sit udstyr og omgivelser til at få den bedste træning.
Du kan læse om det her