Hometrainere er blevet en trend blandt unge

Igennem de seneste år er det blevet mere og mere moderne at leve en sund livsstil og tage godt vare på sin krop i form at sund mad og nok motion.
Samtidig lever vi også en en rigtig hektisk hverdag, hvor det for mange kan være en udfordring, at finde tid til at komme ned i det lokale fitnesscenter og få trænet. Specielt hvis man gerne vil deltage i ting, som kræver, at man møder ind på bestemte tidspunkter, som hvis man fx deltager på et spinninghold eller på andre måder er afhængig af fastlagte tider grundet andre deltagere eller ens træner.
Dette er nok en af hovedårsagterne til, at man i højere og højere grad gør brug af forskellige former for hometrainere. Hometrainere har førhen været forbundet med en maskine, som man kunne sætte sin cykel fast i, og herefter bruge cyklen til at holde formen ved lige i kælderen vinteren igennem. Men udtrykket af spredt sig i takt med, at vi er blevet mere og mere internationale og i dag bliver udtrykket brugt om stort set alle de redskaber, som man kan bruge til at træne på hjemme. Så en hometrainer kan lige så godt være et løbebånd, en crosstrainer, motionscykel eller noget helt andet.
Der er for nyligt lavet en undersøgelse i Tyskland, hvor man fandt ud af at næsten 10% dyrkede regelmæssigt motion i eget hjem og af dem var hele 57% under 40 år. Af denne gruppe trænede langt de fleste enten på en cykeltræner, et løbebånd eller på en crosstrainer.
Samtidig viste undersøgelsen, at omkring 65% af hjemmetrænerne kun træner hjemme og ikke går i fitnesscenter, til fodbold eller noget helt andet.