Hvor meget skal man give for en god hjemmetræner til sin cykel? Det kommer rigtig meget an på, hvad du mener at en god hjemmetræner er. Hvis du kun skal benytte din hjemmetræner til at få lidt motion i løbet af vinteren, så kan du sagtens nøjes med at købe dig en billig hjemmetræner, hvorimod at du nok skal afsætte lidt flere penge, hvis du gerne vil have en hjemmetræner til at holde din cykelform ved lige vinteren igennem og måle dine præstationer.
Billig hjemmetræner.
Du kan købe en billig hjemmetræner fra priser på omkring 1000 kr. og så har du en ganske udmærket maskine, som du kan benytte til at tage dig en tur på, når du synes at samvittigheden presser på. Hvis man køber sig en billig hjemmetræner til sin cykel, der ligger i prislejet lige over de 1000 kr. så kan man fx få en rigtig fin træner med både magnetisk modstand, quick release, støjreduktion og muligheder for at slå den sammen, når den ikke er i brug. For rigtig mange kan sådan en billig hjemmetræner fint dække behovet og man få en træner til cyklen som kan holde i mange år, hvis man passe lidt på den.
Kadence – Watt hjemmetræner.
Hvis man virkelig vil have noget ud af sin træning på sin hjemmetræner, så er det vigtigt, at der som minimum er kadencemåler på den, dog vil det bedste klart være at købe en hjemmetræner med watt måling. For at kunne måle sin forbedring (eller forringelse …. ), så er man nød til at have noget at måle med. Man kan gøre det på den lette måde – aflæse watt på sin hjemmetræner, eller man kan gøre det på en lidt mere besværlig måde, nemlig at notere sig både gearing og kadence, når man træner. Hvis man har investeret i en af de gode hjemmetrænere, så har denne oftest muligheden for, at man kan overføre sine data til sin pc og på den måde kan man let se, hvordan niveauet af træningen ligger i forhold til sidste træningspas. Hvis man kører på en hjemmetræner med watt måling og man udelukkende benytter sig af det, til at måle sine præstationer, så skal man være meget opmærksom på, at watt måleren på hjemmetræneren er meget følsom overfor trykket i dækket og derfor er det vigtigt for et godt måleresultat, at du har det samme tryk i dit dæk, hver gang du vil måle din træning.
Video hjemmetræner med multiplayer funktion.
Det kan være rigtigt svært at holde sig selv motiveret til at tage det ene træningspas efter det andet på en hometrainer. En hjemmetræner til cykel er ikke beregnet til en halv times sprint, men er mere tiltænkt et langt og hårdt træningspas på 2 – 5 timer. Det kan derfor godt være dødens pølse at sidde og trampe i pedalerne i alle disse timer helt alene. Hvis man køber sig en video hjemmetræner, så er man ude over dette problem. Langt de fleste video hjemmetrænere kommer med et abonnement til sociale netværk som gør det muligt at køre mod andre brugere af hjemmetrænere. En sådan hjemmetræner har det, som man kalder for en multiplayer funktion. Man kan med andre ord koble op til internettet og vælge den rute som man gerne vil se på video mens man kører og så kan man aftale at flere tilmelder sig dette træningspas. På den måde kan man både benytte sin video hjemmetræner til at køre mod nogle venner som man kender, eller man kan tilmelde sig åbne træningspas og køre mod vildt fremmede cykelryttere. Når man benytter sådan en video hjemmetræner med multiplayer funktion, så kan man ikke bare se landskabet, som man passerer, men man kan også se sine ’medspillere’ og dette giver rigtig meget blod på tanden til at være i front hele tiden og helst vinde løbet. Der findes flere forskellige video hjemmetrænere og de ligger i vidt forskellige prisklasser. En af de billige er en bkool hjemmetræner, som man kan få til under 3000 kr. inkl. abonnement til deres sociale netværk.