Der forskellige producenter af hometrainer konkurrerer løbende for at komme med nye tiltag, som gør at en bruger af en hjemmetræner køber netop deres model. I mange år har det sidste nye indenfor hometrainer været at få en hjemmetræner, som kan kobles til video, så man kan simulere den rute man cykler.
Multiplayer hjemmetræner.
Herefter blevet helt store hit at man skulle kunne køre mod andre. De forskellige producenter blev mere og mere opfindsomme og efterhånden tilbyder alle producenter af hometrainer et godt og velfungerende socialt medie, hvor brugerne har mulighed for til dels at konkurrere, men desuden også at kommunikere med andre om deres passion.
Sidste nye skrig indenfor hometrainer.
Det sidste nye skrig på stammen er så, at man ikke længere behøver at have ledninger liggende over hele gulvet for at benytte sig af sin video hometrainer. Nu kan man købe hometrainere som er trådløse. Ikke nok med at man kan få en trådløs hometrainer, men faktisk er teknologien så veludviklet, at der ikke er nogen grund til ikke at satse trådløst, hvis man altså har pengepungen i orden. Hvis man vil have en god hjemmetræner, som har de samme kræfter i blandt andet bremsen, så skal man forvente at lægge et sted mellem 5000 kr. og 10.000 kr. Grunden til den store prisforskel ligger i, at mange vælger at købe deres hometrainer hjem fra udlandet. Specielt Tyskland er et meget populært sted at købe hometrainer, da priserne er noget billigere end herhjemme i Danmark og desuden koster fragten fra Tyskland ikke så meget, som den gør, hvis man handler i andre lande. Ulempen ved at købe hos en tysk forhandler ligger helt klart i, at hvis uheldet skulle være ude og man er nød til at returnere eller sende til reparation, så koster det alligevel noget mere end, hvis man skulle sende sin hometrainer til reparation i Danmark og den tid, hvor man skal undvære sin hometrainer, er desuden noget længere end hvis man køber hos en dansk forhandler.