Hometrainer – en realistisk oplevelse.

En af de ting som man som bruger af en hometrainer efterlyser er muligheden for at skabe en træningssession, der er så realistisk som mulig. Og når man snakker om, at man ofte sidder på en hometrainer i mange timer og glor ind i en væg, så er der faktisk en ret så stor udfordring.

Visualisering af træningen på en hometrainer.

Et af de helt store hit indenfor hometrainere er, at man i dag kan købe det, som man kalder for en interaktiv hometrainer. Det betyder at man kobler sin hometrainer til en skærm, der så visualiserer træningen, så man kan kigge på et flot landskab mens man tramper op af fx L’Alpe d’Huez. Det giver trods alt lidt mere naturtror oplevelse, end at sidder og kigge ind i tapetet eller tælle hvor mange sveddråber, der lander på træningsmåtten. Vi lever i en internet tid og dette er også blevet overført til hometrainere på allerbedste vis via de hometrainere og opkoblinger til både pc og internet. Teknologien er så langt fremme i dag, at man kan videofilme sin normale træningsrute og herefter simulere den via sin interaktive hometrainer. Desuden giver teknologien muligheder for, at man ikke mere behøver at sidde og svede helt alene. Man kan koble sin hometrainer op i netværk og deltage i løb eller bare i træningspas sammen med andre. Også dette gør træningen på cyklen om vinteren til en noget større fornøjelse.

Fleksibilitet i hometrainere.

En anden måde hvorpå nogle producenter forsøger at virkeliggøre træning på hometrainer er ved, at de laver fleksibilitet i deres hometrainer, så man har muligheden for at vippe cyklen fra side til side på fuldstændig samme måde, som man gør IRL, når man skal op af bakker m.m. Kinetic har lavet en hometrainer med et system, som de kalder Rock and Roll og det er netop dette system, som giver muligheden for sideværts bevægelser, hvor mange andre hometrainere fikserer cyklen fuldstændigt og derved godt kan blive noget stive at køre på.

Skriv et svar